Wandelen in Drenthe

Heidevelden, bossen, vennen en zandverstuivingen in Drenthe

Wandelen in Drenthe

Wilt u wandelen in Drenthe ? Camping Tikvah is een ideaal uitgangspunt om te wandelen in Drenthe in combinatie met kamperen in Drenthe. Vanaf onze camping loopt u direct het Westerbork pad en Drenthe pad op. Via het bos loopt u ook direct de heide op. Camping Tikvah is rustig gelegen langs het bos en heeft extreem ruime (120-250 m2 !) kampeerplekken en camperplaatsen. Door de centrale ligging kunt u de provincie Drenthe optimaal ontdekken.

Wandelen in Drenthe direct vanaf de camping

Vanaf onze camping kunt u direct het bos in wandelen en naar de heide wandelen. Onze camping is schitterend gelegen tegen het bos aan, maar vergeet ook niet de zandverstuivingen en vennen! Achter de camping liggen gemarkeerde wandelroutes. Ook leuke voor de kinderen.

wandelen in Drenthe
Kamp Westerbork

Wandel tip: Westerbork pad Kamp Westerbork

Onze camping heet Tikvah en deze naam is niet toevallig gekozen. Het betekent ‘Hoop’ in het Hebreeuws woord. Op 700 meter afstand ligt namelijk het herinneringscentrum van het voormalig “Kamp Westerbork”.

Onze camping ligt direct aan het Westerborkpad. Het Westerbork pad is een lange afstand wandelpad wat loopt vanaf Amsterdam naar het voormalig kamp Westerbork. Deze route is opgezet als bezinningspad en loopt langs plaatsen die herinneren aan de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Camping Tikvah ligt 500 meter van het museum van het voormalige kamp Westerbork. In de vakanties worden er elke dag rondleidingen gegeven. Daarnaast is het museum een aanrader voor wie meer te weten wil komen over het leven in het kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor meer informatie.

Boek nu onze camping om te wandelen in Drenthe

Geniet van de rust en natuur die Drenthe te bieden heeft. Boek nu een plek op onze camping om te wandelen in Drenthe. Bekijk ook onze voordelige tarieven of onze aanbiedingen van Camping Tikvah in Hooghalen.