Coronavirus

veilig kamperen in Drenthe

Coronavirus – veilig kamperen in Drenthe – Camping Tikvah

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Op dit moment is Drenthe één van de veiligste gebieden in Nederland en is er geen reden om niet op vakantie te gaan. Onze camping in Drenthe is daarom “gewoon” open, en we doen ons uiterste best dat uw vakantie fijn én veilig is. Voor een verblijf op onze camping gelden dezelfde landelijke richtlijnen en daarnaast hebben we extra maatregelen getroffen.

Voor veel mensen brengt de huidige Corona situatie onzekerheid met zich mee om een vakantie te boeken.  Om u wat meer zekerheid te bieden is nu mogelijk uw vakantie kosteloos om te boeken naar een nieuwe datum door middel van een voucher.

Camping open, veilig kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe op Camping Tikvah is veilig mits iedereen zich aan de regels van de overheid houdt. Wij zijn Hieronder een aantal maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

Sanitairgebouw

 • Ons sanitair gebouw is op besluit van de overheid dicht tot 30 juni, tenzij er al eerder versoepeling komt.
 • U bent dus wat meer op eigen voorzieningen teruggeworpen.
 • Echter bijna al onze kampeerplekken hebben een eigen tappunt en riolering
 • U kunt ook uw chemisch toilet gewoon lozen

Terrein

 • U kampeert op een kleinschalige camping in Drenthe (dunbevolkt) met rondom natuur. Door de grote kampeerplaatsen (120-250 m2) is dat echt op een hele grote afstand van elkaar
 • Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Zoals 1,5 meter afstand van elkaar houden, geen handen schudden, handen wassen etc., etc.
 • Voor alle gasten geldt: als u koorts hebt of verkouden bent kom dan niet naar onze camping. Blijf dan thuis en dit geldt ook voor uw gezinsleden.
 • Op het terrein is groepsvorming (meer dan 3 personen) niet toegestaan. Personen van hetzelfde huishouden, zoals gezinnen en kinderen zijn hiervan uitgezonderd

Chillroom / groepsruimten

 • Ruimtes waar u in groepen bij elkaar kan gaan zitten of staan hebben wij afgesloten

Receptie

 • Bij aankomst en vertrek kan er maximaal 1 persoon tegelijk in onze receptie.
 • We verzoeken u als het enigszins kan te pinnen of vooraf online te betalen.
 • Wij besteden extra aandacht aan hygiëne van contactpunten (deurknop receptie, pinautomaat etc.) en maken deze schoon met desinfectiemiddelen

Op deze manier blijft kamperen in Drenthe heel gezond en veilig. Camping Tikvah is daarom gewoon open!

Coronavirus – kamperen in Drenthe met alle veiligheid

Drenthe is nog steeds één van de veiligste gebieden van Nederland in relatie tot het Coronavirus. Er is op dit moment dan ook geen reden om vakanties niet door te laten gaan. Lokale ontwikkelingen worden in de gaten gehouden door instanties.  Op last van de overheid is ons sanitairgebouw tot 30 juni gesloten. Onze camping ligt in het hart van Drenthe midden in de natuur. Daarnaast zijn onze kampeerplekken extreem ruim (120-250 m2), wat betekent dat u op grote afstand van elkaar staat. In het dorp Hooghalen zijn alle voorzieningen open. Het restaurant en museum kamp Westerbork gaat vanaf 1 juni weer open. Dus supermarkt, warme bakker, snackbar, fietsenverhuur enz.  zijn gewoon open!

Boek Online

Boek Online

Bekijk plattegrond

Bekijk plattegrond

Informatiebrochure

Informatiebrochure