christelijke camping

Camping in Drenthe met een positieve sfeer

Christelijke camping

Camping Tikvah is een christelijke camping waar u een goede en positieve sfeer zal ervaren. De naam “Tikvah” is een Hebreeuws woord wat “Hoop” betekent. Voor deze naam hebben wij gekozen omdat onze camping in Drenthe dichtbij het herinneringscentrum van het voormalig kamp Westerbork ligt, er een stukje familiegeschiedenis ligt en wijzelf ook het geloof in Jezus belijden. Elke week is er op zaterdag (17.00 uur) een kerkdienst met samenzang en een prediking. Meestal is er ook kinderdienst. Regelmatig spreken er ook bijzondere sprekers uit binnen- en buitenland.

Wat houdt een christelijke camping in?

Wij krijgen nog wel eens vragen wat het christelijke karakter van onze camping inhoudt. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat er alleen mensen met een christelijke identiteit welkom zijn. Nu, dat is een misverstand en absoluut niet het geval! Iedereen is welkom, ongeacht hun achtergrond. Ook horen we nog wel dat mensen bang dat ze iets opgedrongen krijgen, en óók dat is niet het geval! U komt immers voor een fijne vakantie en alléén als mensen behoefte hebben aan een gesprek hebben of vragen hebben zullen we vanuit ons geloof delen.

Ons geloofsfundament is Jezus en Zijn Koninkrijk. Op het terrein van Camping Tikvah bevindt zich ook het werk van stichting Petach Tikvah (Deur van Hoop). Voor wie wil is er in de ochtend ook de mogelijkheid een Bijbelstudie/tijd van gebed bij te wonen. Daarnaast is er voor wie dat fijn vind elke zaterdag namiddag is er in de loods een kerkdienst met samenzang en een prediking.

christelijke camping
Kamp Westerbork

Bezoek tip: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Op 500 meter afstand ligt het herinneringscentrum van het voormalig “Kamp Westerbork”. Dit is zeer de moeite waard om te bezoeken (ook voor kinderen zeer geschikt). Er worden elke dag rondleidingen gegeven. Daarnaast is het museum een aanrader voor wie meer te weten wil komen over het leven in het kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor meer informatie.

Boek een plekje op een christelijke camping

Geniet van de rust en natuur die Drenthe te bieden heeft. Boek nu een plek op camping Tikvah. Bekijk ook onze voordelige tarieven of onze aanbiedingen van Camping Tikvah.