Camping Westerbork

Unieke camping 700 meter van kamp Westerbork

Camping Westerbork

Camping Tikvah ligt op loopafstand (700 meter) van het herinneringscentrum kamp Westerbork. Een plek met geschiedenis wat u bij een bezoek aan Drenthe niet mag missen. Camping Westerbork: onze camping heet Tikvah en deze naam betekent ‘Hoop’ in het Hebreeuws. We hebben deze naam gegeven omdat kamp Westerbork ook wel een plaats van valse hoop werd genoemd. Een bezoek is ook voor kinderen zeer geschikt om zo meer te weten te komen over de geschiedenis van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Er worden elke dag rondleidingen gegeven.

Onze camping in Drenthe is rustig gelegen en heeft zeer ruime (120-250 m2 !) kampeerplekken en camperplekken. Vanaf de camping loopt u direct de natuur in en op 70 meter van de camping ligt fietsknooppunt 3.

Camperplaats comfort – camping Westerbork

Door de ruime plaatsen maakt het niet uit of u nu een grote camper of kleine camper heeft. Wij bieden u:

  • Zeer grote camperplaatsen. De plek voor uw camper is 120 tot wel 250 m2!
  • Sommige camperplekken zijn verhard. Ook onverharde camperplaatsen zijn meestal goed bereikbaar vanwege de zandige bodem
  • Watertappunt op uw plek
  • Riolering
  • Elektra op uw plek. Standaard leveren we 6 A, maar tegen een kleine vergoeding kunnen we opschalen naar 16 Ampere,
  • Gratis snel WIFI (glasvezel!) op elke plek
  • Stortmogelijkheden voor uw afvalwater
  • Mogelijkheid om voor uw camper uw vuilwater tank te legen en de watertank te vullen
  • Luxe en verwarmd sanitairgebouw
camping westerbork
Kamp Westerbork

Bezoek tip: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Onze camping heet Tikvah en dat betekent ‘Hoop’ in het Hebreeuws. Op 700 meter afstand ligt namelijk het herinneringscentrum van het voormalig “Kamp Westerbork”. Dit is zeer de moeite waard om te bezoeken (ook voor kinderen zeer geschikt). Er worden elke dag rondleidingen gegeven. Het museum is een aanrader voor wie meer wil weten over de Joodse geschiedenis en het leven in het kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor meer informatie.

Wandel tip: Westerborkpad – lange afstandwandelpad van 336km

Langs camping Tikvah In Drenthe loopt het Westerborkpad en Drenthepad. Het Westerborkpad is een lange-afstandwandelpad van 336 km van Amsterdam (Hollandse Schouwburg) naar Hooghalen. Het wandelpad is opgezet als een bezinningsroute en voert langs plaatsen die herinneren aan de Jodenvervolging, zoals onderduikadressen, monumenten en werkkampen.

Boek nu een plek op onze camping. Westerbork kamp ligt op loopafstand.

Geniet van de rust en natuur die Drenthe te bieden heeft. Boek nu een plek op onze camping. Bekijk hiervoor ook naar onze voordelige tarieven of onze aanbiedingen van Camping Tikvah.