Camping Smilde

Drentse camping in de omgeving van Smilde

Camping Smilde

Zoekt u een camping in de omgeving van de plaats Smilde ? Camping Tikvah is een rustige camping midden in de natuur en tegen het bos en de heide aan. In de omgeving van onze camping in Drenthe liggen verschillende natuurgebieden zoals het Hijkerveld, het Grote Zand, het Drents-Friese Wold, de boswachterij Hooghalenen ga zo maar door! Camping Tikvah is dé fietscamping van Drenthe vanwege de centrale ligging. 70 meter van onze camping bevindt zich een fietsknooppunt.  Door de centrale ligging is dat een ideaal uitgangspunt om Drenthe te ontdekken! Bovendien ligt onze camping bij een historische plek: het herinneringscentrum van voormalig kamp Westerbork ligt op loopafstand (700 m) van onze camping. Onze camping rustig gelegen tegen het bos, heeft extreem ruime (120-250 m2 !) en supersnel internet (wifi / glasvezel). Camperplaatsen zijn ook beschikbaar.

Camping omgeving Smilde

Wil jij in de natuur kamperen, fietsen en wandelen? Bij Camping Tikvah loop je direct het bos in of naar de heide! !

Camping Tikvah heeft zeer ruime plaatsen beschikbaar, ook voor Campers. Er zijn verharde camperplaatsen en onverharde camperplekken van 120 tot wel 200 m2.

Voorzieningen:

  • Camperplaats dichtbij Smilde , Assen en TT-circuit
  • Comfortplekken en basisplekken
  • Gratis en super snel (glasvezel) WIFI op elke plek
  • Watertappunt en riolering op uw plek (comfortplaats)
  • Elektra kan opgeschaald worden naar 16 Ampere )tegen een kleine vergoeding)
  • Mogelijkheid om voor uw camper uw vuilwater tank te legen en de watertank te vullen
  • Verwarmd sanitairgebouw met vloerverwarming
camping smilde
Kamp Westerbork

Bezoek tip 1: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Onze camping heet Tikvah en deze naam is niet toevallig gekozen. Het betekent ‘Hoop’ in het Hebreeuws woord. Op 500 meter afstand ligt namelijk het herinneringscentrum van het voormalig “Kamp Westerbork”. Dit is trouwens zeer de moeite waard om te bezoeken (ook voor kinderen zeer geschikt). Er worden elke dag rondleidingen gegeven. Daarnaast is het museum een aanrader voor wie meer te weten wil komen over het leven in het kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor meer informatie.


Bezoek tip 2: Belevingspad Hooger Smilde

Belevingspad Hoogersmilde is een uniek belevingspad voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De tocht van ca. 2,5 km voert je door een prachtig stuk bosgebied en laat je genieten van cultuur en natuur. Water oppompen, klauteren, genieten zijn belangrijke ingrediënten van dit pad.

De route loopt door het Nationaal park Drents Friese wold dat met 6000Ha een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland is. Op de route van 2,5 Km loop je door het bos, over de heide en langs de heuveltjes van Hoogersmilde. Op de route zijn tien belevingsobjecten geplaatst.

Boek nu een plekje op onze camping in Hooghalen

Geniet van de rust en natuur die Drenthe te bieden heeft. Boek nu een plek op de camping. Smilde , Assen, Westerbork is 10 minuten rijden met de auto of camper. Bekijk ook onze voordelige tarieven of onze aanbiedingen van Camping Tikvah.