Camping Midden Drenthe

Camping Tikvah - camping met een hart - in hart van Drenthe

Camping Midden Drenthe

Camping Tikvah is een centraal gelegen camping Midden in Drenthe. Zo ligt de provinciehoofdstad Assen maar 9 kilometer bij ons vandaan. Maar denk ook aan Westerbork of Beilen of niet te vergeten Smilde. Allemaal op 9 kilometer afstand, of te wel zo’n 30 minuten fietsen door Drenthe.

Zoekt u een rustige camping Midden Drenthe dan bent u bij Camping Tikvah aan het juiste adres. Onze familie camping is uniek door zijn grote 120-250 m2 !) kampeerplekken (comfortplekken) en camperplaatsen.

Door de centrale ligging een ideaal uitgangspunt om de provincie Drenthe optimaal ontdekken.

Kamperen op de camping. Midden Drenthe als uitvalsbasis

Camping Tikvah ligt in het hart van Midden Drenthe. Midden in de Drentse natuur kom je tot rust en heb je tijd voor wat echt belangrijk is: tijd voor elkaar.

Vanaf onze camping in midden Drenthe ontdek je:

  • Ruimte, ruimte om je hoofd leeg te maken.  Loop vanaf de camping de bossen in of wandel over de heide of zandverstuivingen
  • Sterren en het heelal. Op sommige plekken in Drenthe zijn maar liefst 2900 sterren te zien! Of wandel vanaf onze Camping in Drenthe het Melkwegpad. Je loopt langs enorme radiotelescopen en leert de geheimen en uitgestrektheid van het heelal
  • Ongerepte natuur: fiets of wandel vanaf de camping over het grote zand.
  • De mooiste fietsroutes: Camping Tikvah ligt maar 70 meter van een fietsknooppunt wat u zo verbindt met de hele provincie Drenthe
  • Geschiedenis die je raakt. Camping Tikvah ligt aan het Westerborkpad en na 5 minuten wandelen kom je bij museum kamp Westerbork. Daar vandaan  wandel of fiets je naar het voormalig kampterrein. De persoonlijke verhalen in tentoonstelling en films zijn ook voor kinderen toegankelijk.
  • Zwemwater: fiets in 30 minuten naar de Iberenplas. Een door Staatsbosbeheer onderhouden zwemplas met zandstrand midden in het bos.
  • Musea: fiets in 30  minuten naar musea zoals het Drents Museum, Monumentendorp Orvelte of pak de auto naar Borger voor de Hunebedden: de oudste monumenten van Nederland.
camping midden drenthe
Kamp Westerbork

Bezoek tip: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Onze camping heet Tikvah en deze naam is niet toevallig gekozen. Het betekent ‘Hoop’ in het Hebreeuws woord. Op 500 meter afstand ligt namelijk het herinneringscentrum van het voormalig “Kamp Westerbork”. Dit is trouwens zeer de moeite waard om te bezoeken (ook voor kinderen zeer geschikt). Er worden elke dag rondleidingen gegeven. Daarnaast is het museum een aanrader voor wie meer te weten wil komen over het leven in het kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor meer informatie.

Boek nu een plekje op camping Tikvah in Midden Drenthe

Geniet van de rust en natuur die Drenthe te bieden heeft. Boek nu een plek op camping. Bekijk ook onze voordelige tarieven of onze aanbiedingen van Camping Midden Drenthe.