Camping Assen

Geniet van de provinciehoofdstad én de natuur

Camping Assen

Bent u op zoek naar een camping dichtbij Assen waar rust, natuur en het gezin centraal staan? Dan bent u bij Camping Tikvah aan het juiste adres. Onze camping ligt 9 kilometer van de provincie hoofdstad Assen en door de centrale ligging is dat een ideaal uitgangspunt om Drenthe te ontdekken! Bovendien ligt onze camping bij een historische plek: het herinneringscentrum van voormalig kamp Westerbork ligt op loopafstand (700 m) van onze camping. Onze camping rustig gelegen tegen het bos, heeft extreem ruime (120-250 m2 !) en supersnel internet (wifi / glasvezel). Camperplaatsen zijn eveneens beschikbaar.

Camping bij Assen en toch midden in de natuur

Wil jij in de natuur kamperen, fietsen en wandelen, maar ook van de stad genieten? Kom dan naar camping Tikvah. Onze camping ligt niet ver van Assen, de provinciehoofdstad van Drenthe. Assen is vooral bekend van de TT motobike races (TT-circuit), maar je vind er ook gezellige terrassen en het Drents Museum.  Ben je met kinderen? Een bezoek aan de Bonte Wever, een subtropisch kinderparadijs is altijd een succes!

Camping Tikvah heeft zeer ruime plaatsen beschikbaar, ook voor Campers. Er zijn verharde camperplaatsen en onverharde camperplekken van 120 tot wel 200 m2.

Voorzieningen:

  • Camperplaats dichtbij Assen en TT-circuit
  • Gratis en snel (glasvezel) WIFI op elke plek
  • Watertappunt en riolering op uw plek
  • 6 A elektra standaard (er kan opgeschaald worden naar 16 Ampere tegen een kleine vergoeding)
  • Mogelijkheid om voor uw camper uw vuilwater tank te legen en de watertank te vullen
  • Verwarmd sanitairgebouw met vloerverwarming
camping Assen
Kamp Westerbork

Bezoek tip 1: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Onze camping heet Tikvah en deze naam is niet toevallig gekozen. Het betekent ‘Hoop’ in het Hebreeuws woord. Op 500 meter afstand ligt namelijk het herinneringscentrum van het voormalig “Kamp Westerbork”. Dit is trouwens zeer de moeite waard om te bezoeken (ook voor kinderen zeer geschikt). Er worden elke dag rondleidingen gegeven. Daarnaast is het museum een aanrader voor wie meer te weten wil komen over het leven in het kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor meer informatie.

Bezoek tip 2: Het Drents museum in Assen

Het Drents Museum is gevestigd in Assen, op de plek van het voormalig klooster Maria in Campis. Het  Drents Museum is beroemd om grote internationale tentoonstellingen zoals Het Terracotta Leger van Xi’an, De Dode Zeerollen enz. Zeker een bezoek waard dus!

Boek nu een plekje op onze camping in Hooghalen

Geniet van de rust en natuur die Drenthe te bieden heeft. Boek nu een plek op de camping. Assen is 10 minuten met de auto of camper. Bekijk ook onze voordelige tarieven of onze aanbiedingen van Camping Tikvah.