Camperplaats Westerbork

Camperplekken in Drenthe

Camperplaats Westerbork

Camperplaats Westerbork is fraai gelegen op camping Tikvah in Drenthe,op loopafstand (500 meter) van het museum van het voormalige kamp Westerbork. De camperplaatsen bevinden zich op onze camping. Wij hebben comfortplaatsen met snel WIFI (glasvezel op het terrein) op elke camperplek. Camping Tikvah ligt centraal in Midden Drenthe op 9 kilometer van Assen.

Wat maakt Camperplaats Westerbork uniek?

Onze verharde camperplaatsen zijn bij elk weertype bereikbaar. Wij bieden u:

  • Zeer grote camperplaatsen. De plek voor uw camper is 120 tot wel 200 m2!
  • Geen slagbomen, waardoor u uw camperplek op elk moment kan bereiken
  • Snel en gratis WIFI op uw camperplek in Drenthe (glasvezel op het kampeerterrein)
  • Sommige camperplekken zijn verhard. En meestal zijn ook onze onverharde camperplaatsen zijn goed bereikbaar vanwege de zandige bodem.
  • Watertappunt op uw plek
  • Riolering
  • Elektra op uw plek. Standaard leveren we 6 A, maar tegen een kleine vergoeding kunnen we opschalen naar 16 Ampere,
  • Mogelijkheid om voor uw camper uw vuilwater tank te legen en de watertank te vullen
Camperplaats westerbork 1
Kamp Westerbork

Bezoek tip: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Camping Tikvah bevindt zich op een historisch beladen plek in de geschiedenis. De naam ‘Tikvah’ is niet toevallig gekozen en betekent ‘Hoop’ in het Hebreeuws. Op 500 meter afstand van de camping ligt namelijk het herinneringscentrum van het voormalig “Kamp Westerbork”. Kamp Westerbork werd namelijk ook wel het kamp van ‘valse hoop’ genoemd want 107.000 mensen werden hiervandaan gedeporteerd.  Het is trouwens zeer de moeite waard om het museum en voormalig kampterrein te bezoeken (ook voor kinderen zeer geschikt). Er worden elke dag rondleidingen gegeven.  Bezoek de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor meer informatie.

Als u de camping af wandelt komt u direct op het Westerbork pad. Dit is een wandelroute die is opgezet als bezinningspad en voert langs plaatsen die herinneren aan de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, zoals onderduikadressen, monumenten en werkkampen. Het wandelpad start bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam en volgt daarvandaan zoveel mogelijk de route van de spoorlijn waarover mensen gedeporteerd zijn naar voormalig kamp Westerbork waar de route eindigt.

Boek nu een camperplaats op camping Tikvah in Hooghalen

Geniet van de rust en natuur die Drenthe te bieden heeft. Boek nu een plek op camping. Bekijk ook onze voordelige tarieven of onze aanbiedingen .